Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ( 7 )

Ασχοληθήκαμε με τα ηφαίστεια, ξεκινώντας από τη μυθολογία και το θεό Ήφαιστο και μέσα από πολύ πλούσιο υλικό και παρουσίαση που υπάρχει και σε προηγούμενη ανάρτηση του πολιτιστικού προγράμματος, ενθουσιαστήκαμε.


Τα παιδιά έφεραν υλικό,


ζωγράφισαν ηφαίστεια.


Ο Γιάννης μας έδειξε πως να φτιάχνουμε τρισδιάστατα ηφαίστεια με χαρτί και μας έφερε και το ηφαίστειό του από το σπίτι ( τελικά δεν το χρησιμοποιήσαμε).
Ευχαριστούμε Γιάννη !



Ευχαριστούμε την κυρία Δέσποινα Γιαννίτση για την ηφαιστειακή πέτρα  από το ηφαίστειο της Αίτνας.


Είχαμε ξεκινήσει ένα παγκόσμιο γεωφυσικό χάρτη, που σήμερα τον τελειώσαμε και βάλαμε τα μεγαλύτερα ηφαίστεια ( είχαν ζωγραφίσει πολλά ηφαίστεια και έγραψαν καρτελάκια με τα ονόματά τους ( ήταν αρκετά δύσκολα ). Λέγαμε  τις χώρες και την ήπειρο. Συμπληρώσαμε όμως το ηφαίστειο της Αίτνας (το πιο ενεργό στην Ευρώπη ) αλλά και το ηφαίστειο της Σαντορίνης.






ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!


Το πιο εντυπωσιακό ήταν η αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου με ξίδι, σόδα και κόκκινη τέμπερα που τελικά την πετύχαμε μετά από την χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια.Πάντως με τις αναλογίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και βάλαμε εχθές δεν κάναμε τίποτα. Σήμερα βάλαμε τα τρία τέταρτα του μπουκαλιού ξίδι  και πολύ σόδα ( περίπου οκτώ κουταλάκια ).










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου