Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ! ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ! ( 2 )


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 Στην 17η ενότητα της Γλώσσας ασχοληθήκαμε με την παρουσίαση βιβλίου. Τα παιδιά κατανόησαν τη σημασία της βιβλιοπαρουσίασης και τι πληροφορίες  ακριβώς πρέπει να δίνουμε ώστε αυτός που θα τη διαβάσει να ενδιαφερθεί να διαβάσει και το βιβλίο. Τα παιδιά καταρχήν έγραψαν στο τετράδιό τους τι ακριβώς πρέπει να παρουσιάσουμε: 


ΤΙΤΛΟ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ )
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΑΡΙΘΜΟ ΣΕΛΙΔΩΝ
ΕΙΔΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ

ΥΠΟΘΕΣΗ : Πού διαδραματίζεται; Ποιοι είναι οι ήρωες; Τι αντιμετωπίζουν; Γράφουμε  λίγα λόγια για την υπόθεση, χωρίς όμως να αποκαλύψουμε το τέλος του βιβλίου.Προσπαθούμε να παρακινήσουμε το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Ακόμα μπορούμε να γράψουμε τι μας άρεσε ή τι δεν μας άρεσε.
Τέλος ζωγραφίζουμε κάτι ή αν έχουμε τη δυνατότητα προσθέτουμε την εικόνα του βιβλίου.


ΟΜΑΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Φτιάξαμε μία ομαδική βιβλιοπαρουσίαση. Τη βιβλιοπαρουσίαση την κάναμε σε χαρτί λευκό Α4 (ώστε να μπορούν μετά να ζωγραφίσουν και να διακοσμήσουν το χαρτί τους ) και με ένα βιβλίο που τα παιδιά το γνώριζαν πολύ καλά γιατί το έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της διατροφής που εκπονούμε στην τάξη. Με αυτό το βιβλίο συμμετέχουμε και στο διαγωνισμό 3η βιβλιο-τρεχάλα φιλαναγνωσίας των εκδόσεων " Ψυχογιός ".
 Το κείμενο - υπόθεση του παραμυθιού ήταν κοινό. Καθένας έγραψε τι του άρεσε ή τι δεν του άρεσε από το παραμύθι και έκανε και μία δική του ζωγραφιά.

















 ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 Τέλος κάθε παιδί έφτιαξε μία βιβλιοπαρουσίαση για ένα παραμύθι που είχε διαβάσει και του άρεσε.


















  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου