Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ; ΤΙ ΚΑΝΕΙ ; ( 2 )

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Τελειώνοντας την 20η ενότητα της Γλώσσας ασχοληθήκαμε με επαγγέλματα που έχουν εξαφανιστεί ή υπάρχουν ελάχιστα πλέον. Νομίζω ότι είναι είναι κομμάτι της παράδοσής μας και της ιστορίας μας, που δεν πρέπει να το αφήσουμε να χαθεί.
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εποχές που είναι πολύ δύσκολο να τις κατανοήσουν.Κατάλαβαν ότι τα επαγγέλματα των ανθρώπων καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν στις διάφορες εποχές.
Δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για  δραστηριότητες.Ξεκινήσαμε από το βιβλίο Γλώσσας που είχε τον παγοπώλη, τον παγωτατζή, τον ράφτη και τον τσαγκάρη.








Έφεραν πληροφορίες και φωτογραφίες για κάποια από αυτά και τα παρουσίασαν.







 Κάποια τους ήταν γνωστά, αφού υπάρχουν ακόμα, όπως ο καστανάς και ο κουλουρτζής. Κάποια, που φυσικά δεν τα  είχαν ακούσει, τους φάνηκαν πολύ παράξενα όπως ο γανωτής.
Είδαμε  φωτογραφίες από το διαδίκτυο.Μέσα από την περιγραφή του κάθε επαγγέλματος, συνειδητοποίησαν πόσο κουράζονταν, αφού οι περισσότεροι ήταν πλανόδιοι και αρκετοί περπατούσαν έχοντας στην πλάτη τους  μεγάλο βάρος.

ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΗΣ


 ΑΓΩΓΙΑΤΗΣ


 ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ


 ΓΑΛΑΤΑΣ

 ΒΑΡΕΛΑΣ

 ΛΟΥΣΤΡΟΣ


 ΚΑΛΑΘΑΣ

 ΚΑΡΟΠΟΙΟΣ

 ΠΑΓΟΠΩΛΗΣ

 ΚΕΝΤΗΤΡΙΑ

 ΜΥΛΩΝΑΣ

 ΚΑΣΤΑΝΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ



















4 σχόλια:

  1. Υπέροχο φωτογραφικό υλικό!!!ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, πολύ ωραίο το φωτογραφικό σας υλικό!!!!Ι Ιδιαιτέρα ο καστανάς, μου ξύπνησαν αναμνήσεις (δευτέρα δημοτικού ή τρίτη;) δεν το θυμάμαι και καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή