Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Ξεκινήσαμε σήμερα την πασχαλινή ενότητα της Γλώσσας (21η). Πρώτα ξαναθυμηθήκαμε τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας διαβάζοντας το βιβλιαράκι που μας έδωσε η κυρία Χριστίνα από το 19ο νηπιαγωγείο Κερατσινίου.Τα παιδιά πρόσεχαν πολύ και έκαναν και ερωτήσεις για ότι δεν κατανοούσαν όπως για παράδειγμα " Ποιοι ήταν αυτοί που συνέλαβαν τον Ιησού ".
Μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας την εικόνα.



Ασχοληθήκαμε με  το κείμενο του βιβλίου " Πασχαλιάτικη καμπάνα " και το ποίημα " Χριστός Ανέστη " .
Διαβάσαμε τρία πασχαλινά παραμύθια που όπως πάντα πρόθυμα μας δάνεισε η καλή  συνάδελφος η κυρία Λία του 1ου νηπιαγωγείου Κερατσινίου. 





Όλα τα παραμύθια άρεσαν πολύ στα παιδιά. Σε κάθε παραμύθι υπάρχουν και διαφορετικά συναισθήματα. Αυτό όμως που τους συγκίνησε πιο πολύ ήταν ο Πρασινοπασχαλιάς.

Ευχαριστώ πολύ τις δύο συναδέλφους τη Λία και τη Χριστίνα που πάντα με βοηθούν σε ότι τους ζητήσω.


 Πρασινοπασχαλιάς

Συγγραφέας: Δημουλίδου Χρύσα
Εκδόσεις: Λιβάνης
Σ’ ένα μικρό πασχαλοχωριό ζει μια πράσινη πασχαλίτσα, ο Πρασινοπασχαλιάς, που κανείς δεν τον κάνει παρέα γιατί είναι διαφορετικός. Όταν όμως εμφανίζεται το μαύρο κοράκι που θέλει να φάει τις πασχαλίτσες, ο Πρασινοπασχαλιάς με το φίλο του το σαλιγκάρι, τον Σάλη, θα συνεργαστούν και θα διώξουν τον εχθρό. Ένα  παραμύθι που μιλάει για τη διαφορετικότητα και την αξία της συνεργασίας και της φιλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου