Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΩΡΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

Την προηγούμενη εβδομάδα  ασχολήθηκαμε με την ώρα αλλά και τις μεταβολές που συμβαίνουν με το πέρασμα του χρόνου όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στο περιβάλλον. 
Η 14η ενότητα στο Εργασιών έχει μία μικρή άσκηση.
Κάναμε τα κεφάλαια 47 και 48  στα Μαθηματικά (από βδομάδα γυρίζουμε πάλι πίσω στις προσθέσεις και αφαιρέσεις με κρατούμενα ). Νομίζω ότι το "ακριβώς", "μισή", "και τέταρτο", "παρά τέταρτο" τα κατάλαβαν. Στο Ανθολόγιο διαβάσαμε " Το ρολόι της Μάρως".
Το συγκεκριμένο κείμενο στο ψηφιακό σχολείο έχει αρκετές  δραστηριότητες που μπορούν να δουν  τα παιδιά στους υπολογιστές.Εμείς περιηγηθήκαμε ψηφιακά στο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian στις Η.Π.Α (National Museum of Natural History, Washington )
Αν πατήσετε στην εικόνα μπορείτε να περιηγηθήτε και εσείς.


Είδαμε και ακούσαμε στο Μκρό Αναγνώστη " Ο φεγγαροσκεπαστής ". 
Είναι πολύ ωραίο παραμύθι. Ακούστε το!


Εξαιρετική είναι και η ταινία " Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι " του Ευγένιου Τριβιζά. Την είχαμε δει τα Χριστούγεννα.  



Έφτιαξαν ένα ρολόι που το φωτοτύπησα και το κόλλησαν πάνω σε κανσόν. Τους δείκτες τους βάλαμε με διπλόκαρφο.Μαζί με τα 4 ξύλινα ρολόγια ( ευχαριστούμε τη μαμά του Δημήτρη και της Κωνσταντίντας που μας τα έκανε δώρο για το σχολείο ) παίξαμε με την ώρα.
Ήταν πολύ ωραία τα προσωπάκια που ζωγράφισαν στο ρολόγια.
Από τις τρείς ζωγραφιές ρολογιών εμείς κάναμε αυτή που μοιάζει με λουλούδι, γιατί μας θυμίζει την άνοιξη.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου