Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Κάνοντας κλικ εδώ            ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

μπορείτε να κάνετε ψηφιακή περιήγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian στις Η.Π.Α (National Museum of Natural History, Washington ). Eξαιρετικό!  
Στο ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ στα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία, στο Ανθολόγιο Α-Β, και στο κείμενο "Το ρολόι της Μάρως",  υπάρχουν αρκετές ψηφιακές δραστηριότητες. Κάποια από αυτές είναι η ψηφιακή περιήγηση σε αυτό το μουσείο. 
Το κείμενο προτείνεται στην 14η ενότητα της Γλώσσας, όπου ώρα - χρόνος - μεταβολή του περιβάλλοντος στο πέρασμα των αιώνων συνδέονται μεταξύ τους. 














ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στο σχολείο μας μαζί με το Β1 δημιουργήσαμε μια μικρή λαογραφική έκθεση με παλιά αντικείμενα που έφεραν τα παιδιά από τα σπίτια τους.Είχαν προετοιμαστεί οι λεζάντες και κάθε παιδί τοποθέτησε αυτό που είχε φέρει.Στα διαλείμματα τα πρόσεχαν και συμβούλευαν τα παιδιά των άλλων τάξεων να μην τα αγγίζουν όπως και οι φύλακες των μουσείων. Ένιωθαν μεγάλη ευθύνη και  χαρά! 
Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στα περισσότερα παιδιά ήταν το σίδερο με το κάρβουνο. Ηθελαν να το σηκώσουν να δουν πόσο βαρύ είναι. Με πολύ προσοχή τους το δίναμε.
Άρεσε πολύ σε όλους όπως και στους γονείς των δύο τμημάτων που την επισκέφτηκαν το μεσημέρι. Τους ευχαριστούμε πολύ που μας εμπιστεύτηκαν αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής και όχι μόνο αξίας. 















ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Πολύ ωραίο και διασκεδαστικό το βίντεο του μικρού Νικόλα που με την παρέα του πήγε επίσκεψη στο μουσείο. 




Το παιδιά  και των δύο τμημάτων της Β τάξης βέβαια ξέρουν πως να φερθούν όταν επισκέπτονται ένα μουσείο. Στην τελευταία επίσκεψη μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά οι υπεύθυνοι τους έδωσαν συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά τους αλλά και για την προσοχή και τη συμμετοχή που έδειχναν στο πρόγραμμα. 
Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά είναι εξαιρετικό, με πολύ ωραία προγράμματα για όλες τις τάξεις, και χωρίς οικονομική επιβάρυνση.Μόνο που πρέπει να κλείσει κάποιος από πολύ νωρίς για να βρει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου