Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Επειδή το ιστολόγιό μας ξεκίνησε πριν λίγο καιρό σας δείχνουμε κάποιες από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας.
Τα παιδιά έφεραν ένα χαμηλό ποτήρι ή βαζάκι στο οποίο κόλλησαν πολύχρωμα χαρτάκια διαφανή, αφού πρώτα με ένα πινέλο έβαζαν διαφανή ατλακόλ που την είχαμε σε ένα πιατάκι με λίγο νερό.Όταν τέλειωσαν με τα χαρτάκια, πέρασαν ξανά το ποτήρι με ατλακόλ και επάνω έβαλαν χρυσόσκονη.Μέσα σε ένα πιάτο με ατλακόλ το γυρίζαμε ανάποδα και μετά το βάζαμε μέσα σε χρυσόσκονη. Έτσι το στόμιο των ποτηριών έγινε πολύ εντυπωσιακό. Την επόμενη μέρα που είχε στεγνώσει ( η ατλακόλ δεν φαινόταν) δέσαμε  κορδέλα σε διάφορα σχεδια και χρώματα και φτιάξαμε ένα φιόγκο στο ποτήρι. ( Δυστυχώς δεν υπάρχει φωτογραφία με την κορδέλα) . Μέσα βάλαμε ένα κεράκι ρεσώ.




Ο καθένας έφτιαξε την χριστουγεννιάτικη κάρτα του με χαρτόνι κανσόν της επιλογής του, χρυσόσκονη και μικρές μεταλλικές καρδούλες, ελαφάκια και καμπανούλες.Μέσα έγραψαν τις ευχές τους.






Τέλος έφτιαξαν ένα κρεμαστό στολίδι από παζλ πάρα πολύ ωραίο και το πρόσφεραν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του συλλόγου γονέων.Σε ένα λευκό χαρτί Α4 σχεδιάσαμε ένα κύκλο. Με οδηγό τον κύκλο κόλλησαν παζλ μικρά το ένα πάνω στο άλλο με υγρή κόλλα. Την επόμενη μέρα τα πέρασα με σπρέι χρυσό έξω πάνω σε εφημερίδες στην αυλή του σχολείου και τα άφησα αρκετή ώρα για να μη μυρίζουν.Όταν τα φέραμε στην τάξη κόλλησαν μεταλλικές καρδούλες και μικρά ελαφάκια και ελατάκια από τσόχα. Τέλος βάλαμε λεπτή κόκκινη κορδέλα για να μπορεί να κρεμαστεί.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου