Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΛΙΚΗ ΖΩΝΗ

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από αυτά που έμαθαν για τους δύο πόλους.Όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για τις συνθήκες ζωής εκεί. Είδαμε την Υδρόγειο και εντοπίσαμε τους δύο πόλους.Αυτά που τους έκαναν εντύπωση ήταν τα εξής:

Παρά τις ομοιότητες λίγα είναι τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στον Βόρειο και στον Νότιο πόλο. Στον Αρκτικό κύκλο, οι πάγοι λιώνουν (περίπου οι μισοί) και ξαναπαγώνουν το χειμώνα. Στην Ανταρκτική που δεν θα έπρεπε να λιώνουν, τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάποια παγόβουνα λιώνουν.

Υπάρχουν ζώα που ζουν και στους δύο πόλους αλλά και ζώα που ζουν μόνο στον έναν.
Οι πιγκουίνοι ζούν στην Ανταρκτική και οι πολικές αρκούδες στο Βόρειο Πόλο. Αν τα δύο αυτά είδη ζούσαν μαζί τότε οι πιγκουίνοι θα ήταν πρώτης τάξεως γεύμα για τις αρκούδες.
Μιλήσαμε για τους Εσκιμώους που ζουν στον Αρκτικό κύκλο (στην Ανταρκτική υπάρχουν μόνο επιστήμονες και ερευνητές) και τα ιγκλού. Οι περισσότεροι Εσκιμώοι ζούν πλέον σε σπίτια και κατασκευάζουν ιγκλού μόνο όταν ταξιδεύουν. 

Είδαμε πολλές φωτογραφίες με ζώα, Εσκιμώους, ιγκλού.Τέλος κάθε παιδάκι έφτιαξε το δικό του Εσκιμώο.  Τους Εσκιμώους τους κρέμασαμε. Κάθε ομάδα έχει από πάνω της τους δικούς της.

Τους άρεσε που ενώσαμε όλα τα θρανία και έγιναν μια μεγάλη παρέα.













 






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου