Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΖΩΩΝ - ΖΩΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Χτες τελειώσαμε και  βάλαμε στην τάξη τις ομαδικές εργασίες με τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες που έφεραν  τα παιδιά τις προηγούμενες μέρες για τα ζώα που ο πληθυσμός τους έχει λιγοστέψει και απειλούνται να εξαφανιστούν. Μιλήσαμε κυρίως   για τα ζώα που ζουν στη χώρα μας. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθητοποιήθηκαν. Το μοναδικό ζωάκι εκτός Ελλάδας για το οποίο δύο μαθήτριες έφεραν πληροφορίες και η μία  μάλιστα το ζωγράφισε  είναι το πάντα.








Την προηγούμενη εβδομάδα παίξαμε ένα παιχνίδι με τα επίθετα και τα ζώα.Κάθε ομάδα πήρε ένα ζωάκι ( άγριο ) και έπρεπε να βρει όσα πιο πολλά ταιριαστά επίθετα  μπορούσε σε συγκεκριμένο χρόνο . Η ομάδα με τα περισσότερα επίθετα που φυσικά ταίριαζαν με το ζώο που είχαν (διαφορετικά το διαγράφουμε) ήταν η νικήτρια. Τους άρεσε πολύ και προσπάθησαν όλοι. 







ΖΩΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Σήμερα διαβάσαμε από το Ανθολόγιο το κείμενο " Ο μικρός κάστορας και η ηχώ " στο οποίο αναφέρονται ζώα της λίμνης. Σε αυτό επισημαίνεται η αξία της φιλίας . Ο κάστορας ψάχνει να βρει φίλους και όταν τους βρίσκει είναι χαρούμενος. Γιατί μικροί και μεγάλοι θέλουμε φίλους; Κουβεντιάσαμε και ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις. Δραματοποιήσαμε το παραμύθι (θα το ξανακάνουμε γιατί τους άρεσε ).
Στη συνέχεια είδαμε αλλά και ακούσαμε κάποια από τα ζώα της λίμνης.Κάποια από αυτά δεν τα ήξεραν καθόλου. Μπορείτε να τα δείτε και εσείς στον παρακάτω σύνδεσμο. 

  http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM102/524/3459,14009/extras/mtpc_d09_zoa-lake/index.html

Τελειώσαμε με  μία ομαδική εργασία όλης της τάξης. Ζωγράφισαν μία λίμνη,  διάφορα ζώα και τα κόλλησαν μέσα και γύρω από αυτή.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου